013–8503810 [email protected]

Tijdloze designmeubelen ontworpen door Deense toparchitecten

Toen meubelfabrikanten Randers en Radius in 2012 met elkaar fuseerden ontstond er een synergie van zestig jaar aan ervaring. Het resultaat? Innovatieve, duurzame en tijdloze designmeubelen die in eigen fabriek worden vervaardigd. De ontwerpen komen in samenwerking met Deense toparchitecten tot stand. Steeds opnieuw dagen zij vorm en materiaal uit. Op deze manier sleepte de Deense meubelfabrikant al vele internationale prijzen in de wacht, bijvoorbeeld met hun bekende Grip tafel.

Wat is hun succesformule?

Bij Randers + Radius werken ze volgens het Rethink-Reform-Realize concept.
De Rethink-fase staat voor een nieuwe manier van denken over meubels, over hergebruik en over de gehele context. Er wordt nagedacht over nieuwe kleurenschema’s, over materiaalgebruik en over de gebruikstoepassingen.
In de Reform-fase dagen ze de productprestaties uit. Door grondig te testen, te onderzoeken en aan te passen worden individuele producten hervormd voor hun nieuwe gebruiksfase.
Realize (ofwel de nieuwe noodzaak) is de fase waarin het afgewerkte product klaar is om ontdekt en ervaren te worden. In deze fase krijgt het product zijn bestaansrecht en komt de noodzaak van de productie aan het licht.

Een hoge kwaliteit en een lange levensduur

Wat opvalt bij de meubels van Randers + Radius is dat ze uit zo min mogelijk verbindingen en materialen bestaan. Het idee hierachter is dat er een optimale relatie moet zijn tussen het materiaal, de functionaliteit, het milieu en de economie. Tegelijkertijd worden de meubelstukken getest om generaties lang mee te gaan. De gebruikte materialen zijn eerlijk en kunnen allemaal worden hergebruikt in een nieuwe context wanneer het meubilair aan vervanging toe is. Zo ontstaat een circulaire levenscyclus en een circulaire economie waar iedereen baat bij heeft.

Het EU Ecolabel: beter voor het milieu en de gezondheid

De Mood100% stoelencollectie, ontworpen door Hans Thyge & Co, is gecertificeerd met het EU Ecolabel. Dit certificaat biedt de garantie dat elk onderdeel (van zitting en frame tot lijm, stof, schuim en schroeven) voldoet aan de strengste milieueisen. Er zijn in totaal 18 Mood100% stoelen die gecertificeerd zijn met dit label.

Download Area 

DWG tekeningen

Brochure

h

Prijslijst

Foto's

Wil je beschikken over bovenstaande gegevens? Vul dan dit formulier in en krijg toegang.

15 + 13 =